Música

He cantat com a soprano en diverses corals (Coral Cantiga, Studi XX, Gran Cor del Taller de Músics, Coral Genciana). Actualment em centro, sobretot, en investigar i donar a conèixer la música medieval (Formació al Centre de Musique Médiévale de Paris). Cada any, la nit de Nadal, canto el Cant de la Sibil·la a la Catedral d’Urgell.

 

Joglaressa

Divulgació de la música medieval vocal i instrumental en solitari, per a tots els públics. Presentació amena i rigorosa, amb experiència en escoles, festes medievals, actes acadèmics, espectacles o rodatges d’ambientació històrica…

Montblanc6
Concurs de Joglars de Montblanc 2006, 1er. Premi
Eramprunyà
Ermita de Sales, Viladecans: IX Trobada de Centres d’Estudis i d’Estudiosos d’Eramprunyà. 2016

 

Ardit Ensemble

Membre fundadora d’aquesta formació coral, constituïda per professors i doctors en cultura medieval (lingüística, història…) provinents de la Universitat de Barcelona. Ens hem dedicat especialment a l’obra Ordo Virtutum d’Hildegarda de Bingen (s. XII), per a la qual comptem amb la col·laboració de Catherine Schroeder (CMMP).

Book Ordo Virtutum

Adit Ensemble

 

A Chantar

Conjunt vocal i instrumental creat l’any 2000, actualment format per Joan Miró, Fernando Mas i Laura de Castellet. Divulgació de la música medieval, especialment profana. Molts dels instruments estan fets pels mateixos membres del grup o bé encarregats a lutiers especialitzats en la restitució de la sonoritat medieval.

AChantar_StaCeci
Església de Santa Cecília de Gallifa, Granera (2013)
A_Chantar
Església de Sant Miquel, la Seu d’Urgell (2017)

 

Audios:

Pos de Chantar m’es pres talenz-Lo Coms de Peitieus, s.XI-XII-Samfonia i veu

 

Santa María strela do día-Cantigas de Santa María, s. XIII-Cornamusa, viola romànica, flauta, timbal, veu

 

Imperayritz de la Ciutat joyosa (Llibre vermell de Montserrat, s. XIV: saltiri, arpa, veu); Como poden per sas culpas (Cantiga de Santa María: llaüt, viola, veus ; En Gauseran (Guillem de Berguedà, s. XII) Xavier Guitó, s. XXI: viola, flauta, llaüt, veu; Mariam Matrem Virginem (Llibre Vermell de Montserrat: flautes, veu )

 

El Cant de la Sibil·la

Recuperació del cant de la Sibil·la a la Catedral d’Urgell la Nit de Nadal des de 2011, segons la versió pròpia de la Seu de 1536. Versió en concert a l’Hospitalet de Llobregat amb la coral Xalesta en dies previs a Nadal des de 2015.

Sibi_Retaule
Foto Lombarte (Retaule de Sant Ermengol 2017)
Sibi_2016
Cartell 2016

Facebook del cant de la Sibil·la

 

 

Experiències de paisatge sonor

Adaptació a diversos formats de la relació entre l’espai, la natura, la creació de so, la comunicació humana o l’espiritualitat. Col·laboració amb diverses iniciatives, com el Grand Tour (enllaç i entrevista núvol), Banys de bosc amb Topnatura (Isabel), So, natura i espiritualitat en el Postgrau de Significats i Valors espirituals de la Natura (UdG), Experiències de comunicació sonora històrica (Ardèvol)…

 

Conjunt Vocal i Consonant

Cor de petit format de la Cerdanya i l’Alt Urgell, amb repertori vocal que abasta diverses èpoques però especialment Renaixement i contemporani.